De Dokterspraktijk maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan. meer info

Gezond Advies

Gezond Advies

Bewegen, stoppen met roken, afvallen als je te zwaar bent, maar ook opruimen en vriendschappen onderhouden zijn zaken die je gezondheid goed doen.

Er zijn ook een paar dingen die op termijn je gezondheid nadelig kunnen beïnvloeden zonder dat je dat in de gaten hebt. Dat betreft hoge bloeddruk, een te hoog suiker en teveel cholesterol in jouw bloed. Dit kan in de loop van je leven onstaan en is op langere termijn (jaren) slecht voor je bloedvaten.

Zo kan het op den duur hart- en vaatziekten veroorzaken.

Wanneer je boven de 50 bent kan het zinvol zijn om deze dingen af en toe te laten bepalen. Als richtlijn denken wij aan elke 5 jaar.

Om dit te laten controleren kunt je een afspraak maken met de assistente. Die spreekt dan met je af om je bloeddruk te meten en om je bloed te laten prikken. Uw huisarts zal de uitslagen beoordelen en je adviseren over het vervolg.